Luna si doi bani jumate

O alta carte care m-a prins. Trec repede peste povestirea amuzanta in care nu citisem absolut nimic desper background-ul cartii, si ma intrebam cum de nu am auzit despre acest al doilea pictor celebru care a trait in Tahiti, si eram pregastita sa ma duc la National Museum in Stockholm sa ii caut picturile 😀 bine ca totusi am citit inainte coperta pe care scria mare „Carte inspirata din viata lu Paul Gaugain” si care m-a scutit de ceva cautari jenante pe Google despre Charles Strickland 😀

Povestea cartii in sine e un pic fantezista si romantata. Dar modul in care sunt discutate, de pe margine, relatiile dintre oameni, dragostea privita in mod diferit de barbati si femei, implicatiile morale si sociale ale actiunilor, caracterele oamenilor prezentate fara mila exact asa cum sunt, cu parti bune si mai ales rele, m-au captivat fara drept de apel. Mi-a placut ideea ca orice om e o suma de contradictii; si ca nu te poti astepta de la nimeni sa fie fundamental bun sau rau. In fine, pare la mintea cocosului ce spun eu aici, dar felul in care sunt narate treburile astea in carte face diferenta.

Voiam sa mai comentez ca mi-am dat seama, din nou, cat de inutila e toata literatura de dezvoltare personala, care capata o amploare din ce in ce mai mare. Daca esti baiat destept, inveti toate lucrurile despre tine din alte parti, intr-un mod mult mai solicitant, pentru ca ideile nu iti vin gata digerate, dimpotriva. Ai posibilitatea sa alegi ce se potriveste cu felul tau de a fi, pentru ca fireste ca fiecare dintre noi are moduri diferite de abordare a aceleiasi situatii. Si ar trebui sa aiba, si sa se ghideze mult mai mult dupa instinct si mult mai putin dupa sfaturile dintr-o carte. Dar asta e alta discutie.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Luna si doi bani jumate

  1. Ana Decembrie 29, 2009 la 3:15 pm

    Imi place cum gandesti! E foarte interesanta cartea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: