Despre (ne)implinirea dorintelor

Ma intreb cum ar fi viata fara lucrurile pe care nu le vei avea niciodata. Lucrurile alea de dincolo de limita. (Pentru ca da, exista limite, impuse de bunul simt, de respectul pentru ceilalti si poate de multe alte considerente care nu imi vin in minte momentan.) Voua nu vi se intampla asta? Sa iti doresti ceva foarte mult, sa iti imaginezi cum ar fi daca…, desi stii foarte bine ca va ramane doar acolo in universul tau interior.

Este posibil ca neimplinirea unei dorinte sa te faca mai fericit decat indeplinirea ei? Este posibil ca asteptarea, si emotiile, si fluturasii din tot corpul sa fie de fapt cel mai bun lucru legat de acea dorinta? Ca un drum frumos si palpitant catre o destinatie ce se indeparteaza mereu?

Stiu sigur ca am mai intalnit demult ideea asta… cred ca este una dintre cele mai vechi idei filosofice: atingerea idealului echivaleaza cu distrugerea acestuia. Suna pompos, dar e o realitate care, adusa la dimensiuni cotidiene, e intalnita mai des decat ne-am gandi, cred.

Reclame

Tag-uri:, , , ,

4 gânduri despre „Despre (ne)implinirea dorintelor

 1. Cristian Decembrie 9, 2007 la 11:29 pm

  Daca vizualizezi clar ce vrei si insisti cine stie? poate la un moment dat devine realitate. Cred ca depinde de limita fiecaruia si cit de departe este dispus sa traga linia la limita. Imposibilul devine posibil numai daca esti dispus sa tragi limita undeva dupa acel imposibil pentru ca atunci ti se pare ca acel imposibil este usor de atins. Am exemple destule cu care imi sustin teoria asta aparent sf. Lucrurile pe care le faci sa atingi limita dorita fac parte din joc.

 2. artista Decembrie 10, 2007 la 11:00 pm

  Asta mi s-a intamplat si mie nu o data. Si de fiecare data spuneam „Gata, pana aici!!! E imposibil sa mai fac ceva, nu mai accept nimic in plus!!!!” Si a doua zi o luam cu voiosie mai departe la drum, mutand limita un pic mai departe 😀

 3. Cristian Decembrie 12, 2007 la 12:55 am

  Asta s-a inmplat si in episodul cu schiatul la munte? 😛

 4. artista Decembrie 12, 2007 la 11:11 pm

  Not quite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: