Fata, 2

Fata era deja de cateva zile acolo. Nu avea mare lucru de facut, nu primea nici un ban, dar cumva era in culmea fericirii. Fusese 8 Martie si primise o groaza de flori, cu care defilase special pe la facultate, leganandu-se in iluzia ca se va da mare in fata colegilor mitocani. Nu stim sigur daca au fost impresionati; sursele au pastrat tacerea asupra acestui fapt.

Dar nici Fetei nu ii mai pasa ca altadata: fusese acceptata de noua comunitate! Noi oameni ii zambeau si o intrebau ce mai face. Oameni importanti, inteligenti, interesanti si fermecatori, desigur.

E fascinant cum cateodata e suficient un sentiment de acceptare din partea unui nou grup ca sa devii euforic. E cea mai pura dovada ca omul este fundamental o fiinta sociala. E de-a dreptul energizant sa te placa cei din jur. Si normal ca ii imbraci si pe ei in cele mai frumoase trasaturi de caracter, pentru ca in general e mai bine pentru amorul propriu sa stii ca esti placut de catre frumosii bogati si destepti decat de niste tampiti saraci si urati. Adica asa cred. Altfel nu imi explic entuziasmul Fetei.

Ma intreb, daca nu ar exista capacitatea noastra de a impacheta intr-un ambalaj atragator, ca un corset peste celulita, toate lucrurile care vrem sa ne placa, toate persoanele pe care vrem sa le iubim… cat de trista ar fi lumea? Probabil ca subiectivismul este dictat de instinctul de supravietuire; ar fi periculos ca oamenii sa isi dea seama in mod obiectiv ce creaturi urate sunt; ar putea, doamne fereste, sa nu mai vrea sa faca dragoste, ceea ce ar duce la extinctia lor, ceea ce in sine nu este un gand foarte placut la ora asta. Realitatea filtrata e mult mai frumoasa. Am sa beau o ciocolata pentru asta.

Reclame

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: